hellapoliisi: HEITTIÖMESTARIN ERIKOINEN

5.12.04

HEITTIÖMESTARIN ERIKOINEN

Keittiö pahoittelee viimeaikaisten postausten vähäisyyttä. Neiti Heittiömestarilla on sormessa valtaisa vekki, joka toimii oivallisena tekosyynä häpeilemättömälle laiskottelulle.

Tarkkasilmäisimmät ovat ehkä jo panneet merkille uuden linkin tuolla sivun oikeassa laidassa "Rautalankamallit" -otsikon alla. Raholan syötävät sanat tarjoaa mielenkiintoista informaatiota. Heittömestari yllättyi itsekin sivustosta, jonka hänelle ja teille tarjoili Linko.

Ja sitten se Heittiömestarin erikoinen, joka kelpaa natusteltavaksi vaikka Linnan Juhlia katsellessa.

PAAHTOPAISTISALAATTI

1 kg mureaa naudan sisäpaistia (lammaskin käy, jos lampaasta tykkää)
0,5 rkl mustapippuria
0,5 rkl viherpippuria
0,5 rkl sinapinsiemeniä
2 rkl merisuolaa
rucolaa, punamangoldia, friseetä, mizunaa ja lollorossoa
1 valkosipulinkynsi
1 dl oliiviöljyä
2 granaattiomenaa
4 viikunaa
suuria varrellisia capriksia
1 rkl valkoista balsamicoa
parmesaania

Paahtopaisti: Murskaa pippurit ja sinapinsiemenet sekä suola morttelissa. Hiero mausteseos huoneenlämpöisen paistin pintaan. Kuumenna pannu erittäin kuumaksi, lisää tilkka oliiviöljyä ja ruskista paistin pinta tummaksi joka puolelta. Näin paistin pinta "palaa kiinni" ja lihasnesteet pysyvät sisällä tehden paistista mehukkaan. Siirrä paisti uunipellille ja jatka kypsentämistä uunissa (110-125'C), kunnes sisälämpötila on 54'C (medium) tai 65'C (rosee). Kääri kypsä paisti folioon ja anna jäähtyä noin tunti. Laita paisti sitten jääkaappiin viilenemään. Paahtopaisti on parhaimmillaan kylmänä.Leikkaa paisti ohuiksi siivuiksi kun se on jääkaappikylmä.

Salaatti: Huuhtele salaatit kevyesti ja revi ne sopivan kokoisiksi. Halkaise granaattiomenat ja kaavi siemenet talteen salaatin koristeeksi. Purista granaattiomenoiden mehu talteen! Puhdista ja halkaise viikunat neljään osaan.Vuole kokonaisesta parmesanpalasta lastuja. Kuorimaveitsi on tähän oivallinen apu.

Salaatinkastike: Raasta kuorittu valkosipulinkynsi oliiviöljyn joukkoon. Lisää granaattiomenoista saatu mehu ja balsamico. Mausta suolalla ja pippurilla.

Salaatin kokoaminen: Ota laakea, suuri salaattikulho. Levitä pohjalle revitty salaatti. Rullaa paahtopaistiviipaleista ruusukkeita ja levitä ne salaatin päälle. Asettele viikunalohkot paistin lomaan. Ripottele paistin päälle parmesanlastut ja capriksia ja pirskottele lopuksi kastike salaatin päälle.

Voit tarjoilla salaatin esimerkiksi lohkoperunoiden kanssa. Valele pestyt, kuorimattomat perunalohkot oliiviöljyllä ja ripottele päälle suolaa. Kypsennä uunissa (225'C)noin 15-20 minuuttia.